Св. ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ СВЕШТЕНОМАЧЕНИЦИ

Ресторан ШАЛОМ заедно со МПЦ “Св. ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ СВЕШТЕНОМАЧЕНИЦИ“ ќе го одбележи првиот ден од тримери и започнувањето на велигденските пости со варење на бел грав кој ќе биде осветен од страна на отец.Димитар.

Сите присутни и случајни минувачи ќе може да се поклонат пред иконата на Св. Петнаесет тивериополски (струмички) свештеномаченици и ќе се послужат со бел грав, а гостите на ресторанот ке уживаат во музиката на ГЕЗМЕ Тамбураши

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *